tiistai 7. toukokuuta 2019

Tampere Burlesque summer workshops!Tampere Burlesquen kesän 2019 teemakurssit ovat taas täällä! Tällä 6 aiheen kurssilla voit perehtyä eri teemojen mukana sinua askarruttaviin asioihin burleskin saralla. Jokaisella tunnilla on siis oma teemansa, tuntien sisällöt vaihtelevat teemasta riippuen; luvassa saattaa olla koreografiaa, improvisaatioharjoituksia, riisumisharjoituksia tai melkeinpä mitä vaan!

Kurssin vetäjinä toimivat suomen burleskiskenen rautaisia ammattilaisia ja virallisen Burleskinstituuttin opettajia!

Voit osallistua joko kaikille kuudelle teematunnille tai valita vain sinulle parhaiten sopivat tunnit.
Kaikkien workshopien hinta on 180€/hlö (sis. 6x 60/90min), Tampere Burlesquen jäsenille 150€/hlö tai tunnit yksittäin 25-35€/kerta (yksittäiset hinnat ilmoitettu tarkemmin jokaisen esittelyn lopussa). Koko 6 vkon kurssi maksetaan sähköpostiin lähetettävällä laskulla (huom! myös osamaksumahdollisuus!) yksittäiset tunnit voi maksaa myös etukäteen tai tunnille saavuttaessa käteisellä.

Sitovat ilmoittautumiset 29.5 mennessä sähköpostitse tampereburlesque at gmail.com

Ilmoittautuminen on SITOVA ja peruutettavissa ainoastaan force majeuren sattuessa. Sairastapauksissa vaaditaan sairaanhoitajan todistuksen ennakkomaksun palauttamiseksi. Maksua ei palauteta peruutuksen sattuessa, mutta voit myydä osallistumisesi jollekin ystävällesi, jollet itse pääsekään paikalle.

Kursseille mahtuu 15 hlöä, kurssit toteutuvat, jos osallistujia on minimissään 7.PERJANTAINA 7.6 klo 17:30-18:30
BURLESKIN HISTORIA / Opettajana: Bettie Blackheart

Syväsukellus burleskin historiaan 1800-luvulta nykypäivään. Miten Suomi asettuu maailmankartalle kautta aikojen. Kotimaisen burleskin pitkänlinjan ammattilainen Bettie Blackheart luotsaa kimaltavalle aikamatkalle ja tarkastelee tätä esittävän taiteen rämäpäätä sanoin ja kuvin. Tule viihtymään.

Hinta: 30€/hlö, Tampere Burlesquen jäsenille: 25€/hlö


PERJANTAINA 7.6 klo 18:45-20:15
DISASTER MANAGEMENT / Opettajana: Bettie Blackheart

Disaster management/ Mitä tehdä kun kaikki, ihan kaikki menee pieleen? Miten helpottaa lavakauhua, mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Käydään läpi tätä sydämen sykettä kiihdyttävää aihetta konkreettisin esimerkein, keskustelun kautta sekä pienin improvisaatio harjoituksin. Hanki työkalupakkiissi keinot kesyttää lavakauhu burleskin ammattilaisen lempeässä ohjauksessa

Hinta: 35€/hlö, Tampere Burlesquen jäsenille: 30€/hlöSUNNUNTAINA 16.6 klo 16:30-18:00
DIY TASSELIPAJA/ Opettajana: Olivia Rouge

Nyt kaikki tasselien valmistukseen liittyvää pajaa kaivanneet kuulolle! Tampereella on nyt luvassa tasselien askartelutuokio Olivia Rougen johdolla.

Tässä työpajassa opit valmistamaan itsellesi sopivat tasselit tai pastiet koristeineen päivineen.

Työpajan kautta saat käyttöösi:
- pastiekaavan tulevia askarteluita varten
- pastiepohjan
- erlaisia kaavoja/malleja
- kangasvaihtoehtoja
- höyheniä
- neulat, nuppineulat ja langat
- koristeita
- tasselitupsut pastiepohjaan voi ostaa lisähintaan 5€/pari

HUOM! Koristeita, tasseleita, höyheniä, kankaita ja muita koristeita on rajattu valikoima tarjolla, mikäli haluat jotain tiettyä väriä/tyyliä, tuo omat materiaalisi!! Oma kuumaliimapyssy kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan tuoda mukana.

Hinta: 35€/hlö, Tampere Burlesquen jäsenille: 30€/hlöTORSTAINA 1.8 klo 17:30-18:30
THE SHOWGIRL WORKOUT! / Opettajina The Ravishing Shangri-La Rubies

Kabareepotkuja ja showgirlpunnerruksia - miten niitä tehdään?
Rubiinien & The Shangri-La School of Showgirls’n kehittämä tuntikonsepti, jossa burleskin liikkeitä sarjoissa teetettynä niin pysty- kuin lattiatasolla saadaan aikaan kunnon kokovartalotreeni!

The Showgirl Workout on hauska ja hikinen lihaskuntotunti, jolla ennemminkin voit kuvitella makaavasi pehmeällä (tekoturkis-)tiikerintaljalla timanttikäädyt kaulalla notkistelemassa ja vertymässä, kuin studion jumppamatolla - ja teho on aivan yhtä mahtava kuin tunnelmakin!
Tunnin lopussa tehdään palauttava venyttelyosuus. Burleskin henkeen, tottakai!

The Showgirl Workout sopii kaiken tasoisille liikkujille; kokemusta burleskista ei tarvita.
Liikuntaan soveltuvat vaatteet ja juomapullo mukaan. Voit myös ottaa mukaan oman jumppamaton.


Hinta: 30€/hlö, Tampere Burlesquen jäsenille: 25€/hlö

TORSTAINA 1.8 klo 18:45-20:15
FROM HEAD TO HEELS / Opettajina: The Ravishing Shangri-La Rubies

"Devil is in the details" - mutta me väitämme, että viimeistelty kokonaisuus antaa lava-esiintymisellesi juuri sen kaivatun pintasilauksen, jolla esityksesi nousee kokonaan uudelle tasolle!

Tällä kurssilla todellakin viilataan pilkkua. Aloitamme vartalon- ja kasvojen hallinnasta, ryhdistä ja itsemme kannattelusta - ei enää vispaavia käsiä tai poissaolevaa katsetta! Lähdemme myös etsimään kunkin tunnelmaan ja hahmoon sopivaa liike- ja elekieltä, selkeitä liikkeitä ja linjoja, ja yhdistämme pienet detaljit kokonaisuuteen, jotta sinulla pysyy paketti kasassa, niin tarinan kuin keskivartalonkin kannalta!

Tinkerin ja Turrrbon jooga- ja pilatesopettajataustat sekä muu kehonhuollon ja liikunta-alan koulutustausta takaavat sen, että saat kattavat ja perusteelliset kikat ja vinkit työkalupakkiisi. Kurssi on ensisijaisesti suunniteltu burleskiesiintyjille tai burleskilavoille haikaileville, mutta sopii tottakai myös muille esiintyville artisteille, joita kiinnostaa burleskin lähestymistapa.

Ota yllesi liikuntaan soveltuvat vaatteet, joista helposti pystyt hahmottamaan kehon linjoja ja suuntia, sekä tanssikengät, jos käytät niitä lavalla. Vesipullo ja mahdollinen oma jumppamatto ovat hyvät lisät tälle kurssille.

Hinta: 35€/hlö, Tampere Burlesquen jäsenille: 30€/hlö


KESKIVIIKKONA 7.8 klo 18-19:30
HOW TO LOVE THE STAGE / Opettajana: Suzie Dynamite

Haluatko innokkaasti lavalle, mutta jännitys meinaa aina viedä voiton? Onko päällimmäisenä keikan jälkeen ensimmäinen tunne mokaaminen? Tuntuuko, että esiintymisestä on vaikeaa nauttia? Mietitkö ehkä, mitä yleisö miettii tai tuijottavatko ne vaan vääriä asioita? Tai estääkö valtava jännitys ja mokaamisen pelko koko lavalle nouseminen ja suuri haave artistiudesta tuntuu kaatuvan siihen?? Ajatteletko, ettet ehkä kuitenkaan osaa tai riitä tai ole tarpeeksi hyvä tai hauska?
- Mikäli vastasit edes yhteen kysymykseen ”joo”, niin tämä kurssi on juuri sinulle! Sinulla ei tarvitse olla lainkaan esiintymiskokemusta, tai kokemuksia saattaa olla miljoona, sillä ei ole merkitystä, vain sillä on, että haluaisit oppia rakastamaan lavalla olemista ja nauttimaan jokaisesta keikasta odotusvaiheesta curtain callin jälkeisen elämän loppuun saakka. Tässä workshopissa opit virittämään lavakarismasi huippuunsa, valloittamaan yleisön ja otat haltuun tilanteen lisäksi yleisösi!

Suzie Dynamite on esiintyvä burleskiartisti, joka on tehnyt burleskia pian 5 vuotta ja esiintymisalan töitä yli 15 vuotta. Häpeän tunteeseen kietoutuminen on hänen erityisalaansa ja siitä syystä hän on vuosia työskennellyt asian eteen. Tällä hetkellä hänen mottonsa on (kiitos muuten Stella Polairen) ”koirat haukkuu ja karavaani kulkee” ja siihen hellästi nojaillen hän on antanut itselleen todella luvan mokata. Parhaimmillaan mokan kun voi kääntää vahvuudeksi jo heti esityksen aikana!

Suzie on juontanut muutamia Olivia Rougen tapahtumia, improvisoinut kansainvälisesti ja toimii teatterialan töissä päivittäin. Tässä workshopissa on lupa mokailla ja turvallisesti reenata sitä, mutta myös keskustella ja pikkuhiljaa tulla sinuiksi oman lavapersoonan kanssa ja antaa itselleen luvan olla lavalla ja rakastaa sitä mitä tekee.

Tule ja rakastu itseesi

Hinta: 35€/hlö, Tampere Burlesquen jäsenille: 30€/hlö


Kaikki pajat pidetään Tanssistudio Razzmatazzin tiloissa osoitteessa Aleksis Kiven katu 18 B, 33210 Tampere (4. kerros)